Acunova

RH Friskvård

Acunova, Dorn-metoden

Hälsoanalyser, TFT

Acunova

Acunova är en ny och unik form av akupunktur. Det som framför allt skiljer Acunova från andra akupunkturmetoder är att denna metod verkar via hjärnan. Här behandlar man istället reflexpunkter kring kroppens leder (främst fingrar och tår används).

Om du tex har ont i nacken sticker man exempelvis i långfingret. Det går då en signal till hjärnan som säger ”fokusera på detta område” varvid bl.a. det smärtstillande ämnet endorfin frigörs. Detta gör att nacksmärtan (eller vad det nu kan vara för problem) ofta minskar eller försvinner förbluffande fort. Genom att ta blodprov före och efter en behandling med Acunova har man kunna konstatera att över 200 olika processer sätts igång.

John Boel som upptäckte Acunova har funnit att metoden är särskilt effektiv på alla typer av smärta, även i de fall då skolmedicinen gett upp med orden ”det får du lära dig att leva med”.

Acunova kan användas vid all typ av smärta, fysiska skador, stelhet och värk oavsett diagnos. Det är inte ens nödvändigt att veta vad som orsakat smärtan utan endast var smärtan sitter. Acunova kan användas vid t.ex. idrottskador, arbetsrelaterade förslitningsskador, artros, kronisk ryggvärk, ryggskott, nackspärr, musarm, tennisarmbåge, frozen shoulder, whiplash, ledvärk, stelhet/inskränkt rörlighet, muskelspänningar, för att påskynda läkning efter benbrott, stukning eller operation etc.

Ny behandlingsmetod håller på att revolutionera hälsobranschen.

 

I slutet av 1990-talet såg ett nytt behandlingssystem dagens ljus. Den nya metoden fick namnet AcuNova (Akupunktur 2000).

AcuNova (A2000) verkar via nervsystemet – i motsats till kinesisk akupunktur, som verkar via så kallade meridianer.

 

En dansk akupunktör upptäckte, att i och omkring alla leder finns punkter, som är extremt verksamma vid behandling av smärtor, organproblem samt så kallade obotliga ögonsjukdomar – också i de fall där läkarvetenskapen har gett upp med orden. ”Det får du lära dig att leva med.”

 

Forskning

Medarbetarna hos Boel Akupunktur i Danmark, samt en handfull vetenskapsmän med neurologen dr. Poul Andersson i spetsen, har lagt ner mycken tid på att utforska det nya systemet. Efterhand som forskningen skred framåt, stod det klart, att AcuNova innehade en enastående potential, som man inte tidigare hade sett inom något annat känt hälsovårdssystem.

 

Vad är hemligheten med AcuNovas succé?

En frisk och sund kropp ”reparerar” sig själv hela tiden.

AcuNova kan återskapa denna process, när den gått i kvav. Eller med andra ord: AcuNova behandlar orsaken till problemet – inte symptomen.

 

Då AcuNova således använder naturens egen läkningsmetod, har behandlingen inga biverkningar.

 

Utbredningen

Sedan den späda starten i slutet av 1990-talet har det skett mycket.

Varje månad behandlas ca.1000 000 patienter världen över av drygt 4000 alternativa behandlare, läkare och hälsovårdspersonal från 50 länder, som har lärt sig AcuNova.

De flesta av dessa patienter har man gett upp inom läkarvetenskapen, och de får således nu en ny chans till en bättre tillvaro.

AcuNova har presenterats på flera internationella akupunktur- och läkarkongresser, t.ex. i Kina, Österrike, Schweiz, Spanien och Sri Lanka, där ”Det Öppna Internationella Universitetet för Komplementär Medicin” hedrade John Boel med titeln: Århundradets Akupunktör” – som den första i världen.

 

Vad kan botas?

AcuNova är speciellt bra för alla typer av smärtpatienter samt för blinda och synsvaga. Erfarenheten visar således att AcuNova kan hjälpa:

· över 90 % av alla smärtpatienter – oavsett orsaken till smärtan.

· 83% av ”Obotligt” blinda eller synsvaga – även AMD (ögonförkalkning), där patienterna får en genomsnittlig synförbättring på 27%.

· Kroniska patienter: drygt 80% (undantaget de patienter , som har näringsbrist.)

Här nedan är lite reportage från Hemmets Veckotidning om Acunova

Mer specifika exempel på vad Acunova kan hjälpa mot:

 • All Muskel & Ledvärk (inkl idrottsskador och förslitningsskador)
 • Whiplash & frozen shoulder
 • Ishias
 • Fibromyalgi
 • Reumatism
 • Spänningshuvudvärk och migrän
 • Sviter efter hjärnblödningar och proppar
 • Ögonproblem. Alla ögonsjukdomar och nedsatt syn
 • Öronproblem, tinnitus och nedsatt hörsel
 • Inflammationer, problem med immunförsvaret.
 • Astma, Bronkit.
 • Allergier
 • Mag-tarmbesvär

Boende

För dig som kommer lite långväga ifrån och ska ta en ögonbehandling, finns det några alternativ för boende. Ögonbehandlingen är ju 2 behandlingar per dag i 10 dagar med uppehåll för helgen.

 

Forsbacka Wärdshus 026-35170

Valbo Bed & Breakfast 070-602 95 58

Ludvigs Bed & Breakfast 026-132626

J-E Torgeir Bed & Breakfast 026-131326

RH Friskvård Esplanaden 5 Forsbacka Tel:076-2298200